مشاوره بلوغ پسران
بسیاری نوجوانان به هنگام ورود به سن بلوغ نیاز به مشاوره دارند , در این بین والدین می توانند از یک مرکز مشاوره نوجوانان کمک گرفته و مشکل فرزند خود را با او درمیان بگذارند .
آموزش مسائل بلوغ پسران و دختران اهمیت زیادی دارد که برخی مرکز مشاوره ها به صورت تلفنی این آگاهی ها و اطلاعات را در اختیار نوجوان و والدین قرار می دهند .
سوال مهی که والدین در این خصوص از مشاوران می پرسند این است که چگونه به سوالات کودکان پاسخ دهیم ؟ دانستن این مطلب به نحوه آموزش بلوغ به نوجوانان کمک شایانی خواهد کرد .
نحوه مشاوره بلوغ پسران
• شناخت شخصیت نوجوان در سن بلوغ :
وقتی که والدین ویژگیهای دوره نوجوانی و دوره بلوغ نوجوانان را می شناسند . بسیاری از رفتارهای ناخوشایند آنان را غیرطبیعی نپندارند و این امر موجب بروز عکسالعمل در والدین نمی شود و به تیرگی روابط با نوجوان نخواهد انجامید.
• استفاده از روش تغافل (نادیده گرفتن):
از موثرترین روشهای تربیتی در این دوره «روش تغافل» است. یعنی مسائل و مشکلات نوجوان را بزرگ نشان ندهیم که در او ایجاد وحشت نماید و یا او را به لحاظ رفتارهایش دائم باز خواست ننمائیم.
بلکه نوجوان بایستی همواره در حالت خوف و رجاء باشد. شاید گاهی لازم باشد از خطایش چشم پوشی کنیم تا رویش به رویمان باز نشود. البته گاهی تشخیص آن با هوش و ذکاوت خودتان است.
• ایفای نقش راهنمایی بجای دستوری:
در برخورد و رفتار با فرزندان در سن بلوغ باید از نقش دستور دهنده به نقش همراه و همدل تبدیل شوید.
• آموزش:
مهمترین دلیل ترس و اضطراب از هر موضوعی جهل و ناآگاهی نسبت به آن موضوع میباشد که ضروری است برای کاهش ترس و اضطرابهای نوجوانی آموزشهای لازم در مورد:
بلوغ، مهارت دوستیابی، مهارت حل مساله، گذراندن اوقات فراغت، مهارت برنامهریزی درسی و مواردی از این قبیل به نوجوان آموزش داده شود.
• برقراری رابطه دوستانه و عاقلانه:
ما والدین با مراقبت دوستانه و عاقلانه خود احساس ایمنی و اطمینان را در وجود نوجوان ایجاد میکنیم. و این رابطه دوستی که در رفتار با فرزندان در سن بلوغ در پیش گرفته ایم به معنی اینکه تمام خطاها و لغزش هایش را ندید بگیریم، نیست!